«Ο εχθρός του λαού» – ΕΠΑΜ ΑΧΑΡΝΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Το Ε.Πα.Μ Αχαρνών-Καματερού σας προσκαλεί στην προβολή του θεατρικού έργου του Ερρίκου Ίψεν , «Ο εχθρός του λαού»(1882), την Δευτέρα 3/11/2014 στις 18:00 στο 1ο ΚΑΠΗ Αχαρνών (παλιό Δημαρχείο) στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις Αχαρνές. Το έργο προβλήθηκε στην εκπομπή «Θέατρο της Δευτέρας» στις 7/5/1979 από την ΕΡΤ.

Ένα πολιτικό έργο, που επικαιροποιείται από τις σημερινές συνθήκες εκ νέου και παρουσιάστηκε πέρυσι όχι μόνο από δύο θέατρα στην Ελλάδα, αλλά και από μεγάλες σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής.
«Εγώ θα βγω στα χαρακώματα και θα περιμένω εκεί την αλήθεια. Γιατί η αλήθεια έρχεται!
Πολεμάμε για την αλήθεια. Γι’ αυτό είμαστε μόνοι μας. Αλλά αυτό μας κάνει δυνατούς!»

Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε το έργο από το Θέατρο της Δευτέρας σε διασκευή Άρθουρ Μίλλερ, μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννίση.

Πρωταγωνιστούν: Φάνης Χήνας (γιατρός Στόκμαν), Χρήστος Δακτυλίδης (δήμαρχος), Εύα Κοταμανίδου (σύζυγος γιατρού), Ματίνα Καρρά (κόρη γιατρού), Ντίνος Λύρας (δημοσιογράφος), Σπύρος Καλογήρου (καπετάνιος), Γιώργος Γεωγλερής (κύριος Μπίλινγκ), Σπύρος Κωνσταντόπουλος (κύριος Άσλαξεν), Κώστας Σαντοριναίος (πεθερός γιατρού), Μανώλης και Δημήτρης Πελέτης (γιοι γιατρού), Ανδρέας Βλάμης, Τάσος Περζικιανίδης, Λάμπρος Τσάγκας, Ναταλία Στεφάνου (κάτοικοι), Στράτος Παχής (μεθυσμένος).

Υπόθεση: ένας γιατρός προσπαθεί να αποκαλύψει μια αλήθεια, που θα εκθέσει τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου του, θα τους ζημιώσει οικονομικά, μα κυρίως, θα προστατεύσει την υγεία όλων.
Με αγνές προθέσεις στέκεται απέναντι στη εξουσία και τους συμπολίτες του, που σκύβουν το κεφάλι στα πολιτικά αφεντικά τους και συνθλίβεται.

Τα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα συνασπίζονται εναντίον του, εξαγοράζουν συνειδήσεις, τρομοκρατούν και καταφέρνουν να τον παρουσιάσουν ως εχθρό του λαού.

20141103_afisa_exthros tou laou

ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.