Μήνυμα στον Πειραιά: «Όλα τα είχαμε …. ένα ΤΡΑΜ μας έλειπε!»

Τραγωδία στο Φλοίσβο! Τραμ παρέσυρε και διαμέλισε ηλικιωμένη γυναίκα

Τραγωδία στο Φλοίσβο! Τραμ παρέσυρε και διαμέλισε ηλικιωμένη γυναίκα

«Νεκρή είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από το Τραμ στην περιοχή του Φλοίσβου και συγκεκριμένα στην στάση Πάρκο Φλοίσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ηλικιωμένη προσπάθησε να περάσει από τις γραμμές και δεν αντιλήφθηκε το τραμ που με αποτέλεσμα αυτό να την παρασύρει και να εγκλωβιστεί κάτω από τον συρμό.

Η άτυχη γυναίκα είναι διαμελισμένη σε σημείο, που να καθίσταται μη αναγνωρίσιμη, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να επιχειρηθεί ανύψωση του βαγονιού, κάτω από το οποίο εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να ανασυρθεί η σορός της.»

Σχόλιο από ΕΠαΜ Πειραιά:

Η είδηση ανιχνεύθηκε στο imerisia.gr και μας δίνει την ευκαιρία να γράψουμε δυο κουβέντες για το Τραμ που θέλουν να φέρουν και στον Πειραιά.

Μετά την «επιτυχημένη» συγκοινωνιακή παρέμβαση που έγινε σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας τώρα θέλουν να μας λύσουν και το συγκοινωνιακό πρόβλημα στον Πειραιά με τη χρήση Τράμ – Βαρέως Τύπου. Τα σκαψίματα και οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Ως ΕΠΑΜ Πειραιά ενημερώνουμε τον Πειραιώτικο λαό για τα εξής:

– Από όσες περιοχές πέρασε το ΤΡΑΜ όχι δεν εξυπηρέτησε αλλά αντίθετα προκάλεσε χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

– Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι δηλώνοντας ότι προσθέτει προβλήματα αντί να λύνει. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επικινδυνότητα του μέσου (πολύ βαρύ για να ακινητοποιηθεί), την εξυπηρέτηση (πολύ αργό σε σχέση με άλλα μέσα), την ευελιξία (καταλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο από το ΤΡΑΜ), την κατανάλωση («καίει» πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει) καθώς επίσης και μια σειρά άλλων θεμάτων όπως ότι δυσχαιρένει  την κίνηση, «κόβει» δήμους στη μέση, έχει έντονους κραδασμούς, μειώνει τις αξίες των ακινήτων και την εμπορική κίνηση κά.

– Ειδικά για τον Πειραιά δεν έχει να προσθέσει σε εξυπηρέτηση του κοινού, μιας και η διαδρομή του καλύπτεται ήδη από άλλα μέσα (Ηλεκτρικός,Μετρό,Λεωφορεία). Αναρωτηθείτε. Θα κατεβαίνατε από τον Ηλεκτρικό στο Φάληρο για να πάρετε το ΤΡΑΜ να πάτε στον Πειραιά ή θα συνεχίζατε και θα κατεβαίνατε στην επόμενη στάση; Θα κατεβαίνατε από το ΜΕΤΡΟ για να πάτε με το ΤΡΑΜ στην πλατεία Κοραή ή θα συνεχίζατε αφού το ΜΕΤΡΟ θα έχει στάση στην συγκεκριμένη κεντρική πλατεία; Θα πάρετε το ΤΡΑΜ ή τα Λεωφορεία για να διασχίσετε τον παραλιακό οδικό άξονα προς Γλυφάδα;

– Είσαστε ευχαριστημένοι με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν στον Πειραιά; Προστέθηκε ή ελαττώθηκε κίνηση; Έχετε συνηθίσει τις κυκλοφοριακές αλλαγές ή σας φαίνονται ακόμα (έξι μήνες μετά) ότι έχουν γίνει χωρίς «λογικό» σχεδιασμό;

– και τέλος, αξίζει τον κόπο να σπαταληθούν τόσα χρήματα για ένα άχρηστο και επικίνδυνο έργο; Αυτό το έργο είναι η προτεραιότητα για τον Πειραιά;

Όλα τα είχαμε …. ένα ΤΡΑΜ μας έλειπε!!!!

 

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.