Πως καταργούν το δικαίωμα της απεργίας

dikaiosynhΤο παρακάτω κείμενο είναι αναπαραγωγή από την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά και καταδεικνύει τον τρόπο που η κυβέρνηση και οι συνεργάτες τους οι δικαστικοί αντιλαμβάνονται το δικαίωμα της απεργίας. Τελικά, οι δικαστικοί μόνο για τους μισθούς τους ενδιαφέρονται και σπεύδουν να πάρουν αποφάσεις ώστε να πάρουν πίσω τις μειώσεις, χωρίς να αφουγκράζονται την υπόλοιπη κοινωνία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ  ΤΟ ΔΙΚΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς δικαστικές αποφάσεις «καρμπόν» ,που χαρακτηρίζουν όλες σχεδόν τις απεργίες παράνομες και συχνά καταχρηστικές.

Σύμφωνα με  το  σκεπτικό της απόφασης, «η απεργία πρέπει να έχει ως στόχο να γνωστοποιήσει το ζήτημα , να  προκαλέσει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και να πιέζει την Κυβέρνηση μέχρι να λύσει το πρόβλημα!!»

Στην ουσία απαγορεύει στους  εργαζόμενους να διεκδικούν με απεργία την κατάργηση ενός νόμου που θίγει τα συμφέροντα τους και να στρέφονται κατά της κυβέρνησης!

Η απόφαση αυτή , που είναι πλήρως εναρμονισμένη με την Κυβερνητική πολιτική, έχει στόχο να βάλει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, να χτυπήσει την απεργία για να προχωρήσουν ανεμπόδιστα τα αντεργατικά μέτρα- σχέδια.

Εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε νέα αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο.

          ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

                              ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

          ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.