Ο ιδιωτικός τομέας λέει «αντίο» στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

images
Όπως όλα δείχνουν 13ος και 14ος μισθός θα αποτελέσουν παρελθόν για τον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με δύο επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας. Όπως και στο Δημόσιο έτσι και στο ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση οι επιχειρήσεις θα ετοιμάσουν τις νέες συμβάσεις, οι οποίες δεν θα περιέχουν το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», η πρώτη σύμβαση προέρχεται από επιχείρηση του κλάδου της εστίασης και, συγκεκριμένα, προβλέπει την καταβολή των δώρων εορτών «έως την τυχόν κατάργησή τους με νομοθετική διάταξη». Οπως σημειώνεται στη σύμβαση, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα υιοθετηθεί αυτόματα και θα ισχύσει ακόμη και σε περίπτωση που μια νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων) προβλέψει τη διατήρησή τους. Δηλαδή η επιχειρησιακή σύμβαση θα υπερισχύσει της ΕΓΣΣΕ και θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Η δεύτερη σύμβαση που συμφώνησαν επιχείρηση στον κλάδο των μεταφορών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της, «κλειδώνει» το ύψος των μισθών και την καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας έως το πρώτο τετράμηνο του 2016. «Μετά την 27/4/2016, για τα επιδόματα δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας θα ισχύει ό, τι ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία», υπογραμμίζεται στο σχετικό άρθρο της σύμβασης.

Πηγή: ysterografonews.gr/

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ο ιδιωτικός τομέας λέει «αντίο» στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.