Τζάμπα οι βίλες στη Μύκονο!

Guardian: Καταρρέει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Σε δραματική πτώση των τιμών στην αγορά στέγης της Ελλάδας αναφέρεται ανταπόκριση της εφημερίδας Guardian με τίτλο «Η ιδιοκτησία σπιτιού στην Ελλάδα «αρρωστημένο αστείο» καθώς η αγορά ακινήτων καταρρέει».

Αναφέρεται πως υπόγεια διαμερίσματα σε κάποιες συνοικίες της Αθήνας πωλούνται έναντι ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ στη Μύκονο εγχώριες διασημότητες σε οικονομική στενότητα πωλούν αντί πινακίου φακής τις πολυτελείς βίλες τους.

Στοιχεία της ΤτΕ που παραθέτει ο Guardian δείχνουν πτώση τιμών κατά 32% την τελευταία τετραετία, ωστόσο Έλληνες μεσίτες με τους οποίους μίλησε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας εκτιμούν ότι η πτώση αυτή είναι πιο κοντά στο 50%. Οι μεσίτες αυτοί επισημαίνουν ότι το 2005 έγιναν 250.000 πωλήσεις κατοικιών στην Αθήνα, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασαν τις 3.600.

«Η έλλειψη ενδιαφέροντος πέρυσι εν μέρει λόγω της απίστευτης αύξησης στους φόρους ακινήτων, δεν έχει ξανακαταγραφεί από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», σχολιάζει ένας μεσίτης. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν το ακίνητό τους, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται ότι 300.000 κατοικίες είναι άδειες.

Πηγή:www.capital.gr

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.