Το «success story» της Ισπανίας!

Σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ισπανίας.

espanaΤο δημόσιο χρέος της Ισπανίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, με τη χώρα να εμφανίζει στο τέλος του 2013 έλλειμμα 961,6 δισεκ. ευρώ.
Το επίπεδο του χρέους είναι κατά 8,7% αυξημένο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ισπανίας.
Ο αριθμός αντιπροσωπεύει περίπου το 94% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το στόχο της ισπανικής κυβέρνησης για το 2013, που ήταν 94,2%.
Πριν αρχίσει η οικονομική κρίση, η Ισπανία ήταν μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα επίπεδα χρέους στην ΕΕ. Το 2007, το επίπεδο του χρέους της ήταν γύρω στο 36% του ΑΕΠ.
Η Ισπανία προσπαθεί τώρα να περιορίσει ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην ΕΕ, αλλά έχει προβλέψει πως η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ θα αρχίσει να μειώνεται μόνο το 2016.
Πηγή: ΑΜΠΕ

————— ΕΠΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ —————————
Και εκεί έβλεπε ο πρωθυπουργός τους το φως στην άκρη του τούνελ αλλά τελικά ήταν από το τρένο που ισοπέδωνε τον Ισπανικό λαό. Αυτή είναι η κατάντια της τέταρτης βιομηχανικής χώρας της Ευρώπης. Ανεργία, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και απελπισία. Ισπανοί που πηδούν από ταράτσες και αστυνομικοί που σέρνουν παιδιά έξω από τα κατασχεθέντα σπίτια τους.

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.